Reseptit

Caffè zabaione

Caffè zabaione tarjoillaan manteli- tai vohvelileivonnaisen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl kahvilikööriä
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
  • (vaniljasokeria)
  • raastettua suklaata

Valmistusohje

Sitruunankuorella maustettu caffè zabaione sopii tarjottavaksi manteli- tai vohvelileivonnaisen kanssa.

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi astiassa, jonka voi nostaa vesihaudekattilan päälle. Nosta astia vesihauteeseen ja lisää koko ajan
vatkaten vastavalmistettu vahva kahvi, kahvilikööri ja raastettua sitruunankuorta. Vatkaa vesihauteessa kuohkeaksi.

2. Kaada lämmitettyihin laseihin, koristele kermavaahdolla ja suklaarouheella. Kermavaahdon voit maustaa vaniljasokerilla.

X