Cannellonit feta-pinaattitäytteellä
Cannellonit feta-pinaattitäytteellä ovat viileän syyspäivän lämmittävä herkkuruoka. Juustolla gratinoidut pastarullat muhivat tomaattikastikkeessa herkuksi.
Ainekset
Cannellonit feta-pinaattitäytteellä:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 160 g pinaattia hienonnettuna
- 200 g fetajuustoa
- 200 g raejuustoa
- 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 12-16 cannellonia
Tomaattikastike:
- 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Viimeistelyyn:
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Cannellonit feta-pinaattitäytteellä tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hienonnettu pinaatti ja kuullota pari minuuttia. Sammuta liesi.
3. Murenna sipuli-pinaattiseoksen joukkoon fetajuusto ja lisää myös raejuusto. Mausta oreganolla, basilikalla ja suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita hyvin.
4. Lusikoi seos pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota seoscanneloniputkien sisälle ja lado cannellonit matalaan uunivuokaan.
5. Mittaa kattilaan kaikki tomaattikastikkeen ainekset ja kiehauta. Hauduta muutama minuutti, tarkista maku ja kaada kastike cannellonien päälle.
6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä cannellonit feta-pinaattitäytteellä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
Katso myös: Kolmen sienen cannellonit
Katso myös Kotiliesi.fi: Makaronilaatikko on kaikkien aikojen rakastetuin arkiruoka – onko suosikkisi perinteinen liha-makaronilaatikko vai uuniruoan moderni kasvisversio?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous