Reseptit

Chèvre-viikunacanapét

Chèvre-viikunacanapét ovat toimiva rapujuhlien tarjottava.

Teksti:
Elisa Johansson
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chèvre-viikunacanapét

  • 4 viipaletta grahamleipää
  • 4 noin 1/2 cm:n paksuista vuohenjuustokiekkoa > kevytvuohenjuustoa (rasvaa 10 %)
  • 4 tl herukkahilloa
  • 1 tuore viikuna

Balsamicosiirappi:

  • 250 g sokeria
  • 1.5 dl punaviiniä
  • 1 dl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Chèvre-viikunacanapét tehdään näin:

  1. Tee ensin balsamicosiirappi. Mittaa sokeri, punaviini ja etikka kattilaan ja keitä siirapiksi. Anna jäähtyä.
  2. Ota leivästä vuohenjuustokiekkojen kokoisia pyöreitä palasia ja voitele hillolla. Paahda leipiä 180-asteisessa uunissa noin 5 min. Lisää päälle vuohenjuusto ja jatka paistamista, kunnes juusto hieman sulaa.
  3. Nosta leiville viikunalohko ja valuta päälle hieman siirappia.

LISÄKSI: 4–5 keitettyä rapua, sitruuna-jäävettä

X