Chili-inkiväärisilakkarullat
Chili-inkiväärisilakkarullat saavat täpäkän säväyksen paitsi chilistä myös sitruunaruohosta. Tarjoile chili-inkiväärisilakkarullat pikkusyötävinä, leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa kevyenä ateriana.
Ainekset
Chili-inkiväärisilakkarullat
- 600 g silakkafileitä
liemi:
- 2 dl etikkaa
- 4 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- pala tuoretta inkivääriä viipaleina
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 1 sitruunaruoho paloiteltuna
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Chili-inkiväärisilakkarullat tehdään helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa hieman talouspaperilla. Kääri fileet tiukoiksi rulliksi ja asettele ne kannelliseen vuokaan vieri viereen, niin että rullat pysyvät kiinni.
2. Mittaa kattilaan etikka, vesi, suola ja sokeri. Lisää myös inkivääri, chili, sitruunaruoho ja maustepippurit. Kiehauta ja sekoita niin, että suola ja sokeri sulavat. Kaada kuuma liemi mausteineen silakkarullien päälle vuokaan ja peitä vuoka kannella.
3. Anna jäähtyä hieman, lisää hienonnettu korianteri ja nosta vuoka jääkaappiin. Silakkarullat ovat valmiita seuraavana päivänä. Tarjoile chili-inkiväärisilakkarullat pikkusyötävinä, leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa kevyenä ateriana tai joulun kalapöydän herkkuna.
Saatat pitää myös Sisilian tapaan tehdyistä silakoista, Janssonin silakkapihveistä tai inkivääri-korianterisilakoista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään silakkapizza
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous