Reseptit

Inkivääri-korianterisilakat

Tuttu silakka saa tässä reseptissä aivan uudenlaista makua, kun se yhdistetään aasialaisesta keittiöstä tuttuun inkivääriin. Kokeile ja ihastu!

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg silakkafileitä

Etikkaliemi:

  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa

kastike:

  • 1.5 dl öljyä
  • 2 rkl makeaa chilisinappia tai karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1,5 dl (2 ruukkua) silputtua korianteria
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Valmistusohje

Inkivääri-korianterisilakoissa kotoisa silakka yhdistyy Aasian makuihin.

1. Sekoita etikka, vesi ja suola ka kaada liemi kulhoon kalojen päälle. Pidä fileitä liemessä noin kuusi tuntia. Valuta fileet hyvin.

2. Rouhi pippurit, hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset.

3. Pane silakkafileet tölkkiin ja valele väliin inkiväärikastiketta.

4. Anna silakoiden kypsyä ja maustua jääkaapissa pari vuorokautta.

X