
Inkivääri-korianterisilakat
Tuttu silakka saa tässä reseptissä aivan uudenlaista makua, kun se yhdistetään aasialaisesta keittiöstä tuttuun inkivääriin. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
- 1 kg silakkafileitä
Etikkaliemi:
- 1.5 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 2 tl suolaa
kastike:
- 1.5 dl öljyä
- 2 rkl makeaa chilisinappia tai karkeaa Dijon-sinappia
- 1 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- 1,5 dl (2 ruukkua) silputtua korianteria
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
Valmistusohje
Inkivääri-korianterisilakoissa kotoisa silakka yhdistyy Aasian makuihin.
1. Sekoita etikka, vesi ja suola ka kaada liemi kulhoon kalojen päälle. Pidä fileitä liemessä noin kuusi tuntia. Valuta fileet hyvin.
2. Rouhi pippurit, hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset.
3. Pane silakkafileet tölkkiin ja valele väliin inkiväärikastiketta.
4. Anna silakoiden kypsyä ja maustua jääkaapissa pari vuorokautta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous