Reseptit

Espresso-suklaanamut

Kermakaramelleissa maistuu tumma suklaa ja aromikas espresso. Herkulliset espressokarkit ovat loistava lahjaidea kahvin ja makean ystävälle.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 rkl siirappia
  • 2 tl espressojauhetta
  • 25 g voita
  • 50 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Valmistusohje

1. Keitä kermaa, sokeria ja siirappia, kunnes seos on sokerimittarilla katsottuna 120 asteista. Jos sinulla ei ole mittaria, keitä 20–25 minuuttia ja tipauta muutama tippa massaa kylmään veteen. Kun voit muovailla sen sormien välissä, seos on valmista.

2. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon espressojauhe ja voi. Anna kiehua vielä kaksi minuuttia. Nosta kattila jäähtymään ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun 10 x 20 cm:n uunivuokaan. Nosta massa kylmään tunniksi ja leikkaa pieniksi annospaloiksi. Säilytä makeiset viileässä.

Lisää ihanan suklaisia makeisia:

suussa sulavat tryffelit

Suussasulavat tryffelit

Pähkinä-suklaa-fudge

Pähkinä-suklaafudge

Nutella-suklaafudge

Nutella-suklaafudget

Kotiliesi.fi: Mokkasuklaasuukot

X