porkknafalafelit, falafelit
Reseptit

Falafelit porkkanasta

Uppopaistetut kasvispyörykät, falafelit, saavat mehukkuutta porkkanasta ja makua pähkinäisestä egyptiläisestä mausteseoksesta.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanafalafelit

  • 200 g porkkanaa
  • 1 prk (400 g) kikherneitä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl dukka-mausteseosta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmunanvalkuainen

Lisäksi

  • korppujauhoja

Friteeraukseen

  • öljyä

Valmistusohje

Porkkanafalafelit valmistuvat näin.

1.Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Nosta kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Muotoile taikinasta pullia kostutetuin käsin ja kääntele kevyesti korppujauhoissa.

3. Friteeraa porkkanafalafelit runsaassa öljyssä kypsiksi. Tarjoa makean chilikastikkeen tai seesamilla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

Porkkanafalafelien kanssa sopivat myös Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur.

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu punajuuri-hummus

 

X