8.5.2012

Falafelit porkkanasta

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

200 g porkkanaa
1 prk (400 g) kikherneitä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl dukka-mausteseosta
2 rkl perunajauhoja
1 kananmunanvalkuainen

Lisäksi

korppujauhoja

Friteeraukseen

öljyä

Valmistusohje

Uppopaistetut kasvispyörykät, falafelit, saavat mehukkuutta porkkanasta ja makua pähkinäisestä egyptiläisestä mausteseoksesta.

1.Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Nosta kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Muotoile taikinasta pullia kostutetuin käsin ja kääntele kevyesti korppujauhoissa.

3. Friteeraa pullat runsaassa öljyssä kypsiksi. Tarjoa makean chilikastikkeen tai korianterilla maustetun jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi