![](https://anna.fi/awpo/img/2018/01/kasvikset_minttubulgur.jpg?s=4e073fe7c3aa390077c2b5ddad5c9f68&fit=crop)
Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur
Munakoiso, parsakaali ja paprika ovat mahtava trio. Kypsennä kasviksia vain sen verran, että niihin jää mukava suutuntuma.
Ainekset
Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur
- 1/2 munakoisoa
- 1/2 paprikaa
- 4 kuivattua taatelia
- 2 valkosipulinkynttä
- pala inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl korianteria
- 1/4 tl chiliä
- 1 dl kasvislientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 1 1/2 dl täysjyväbulguria
- 1 tl kuivattua minttua tai
- 2 rkl tuoreminttusilppua
Valmistusohje
Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur tehdään näin:
1. Kuutioi munakoiso ja paprika. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Silppua taatelit, purista tai hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää munakoisokuutiot ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia, lisää taateli, paprika, valkosipulimurska, raastettu inkivääri ja kuivat mausteet. Paista vihanneksia 2 minuuttia.
3. Kaada sitten pannulle kasvisliemi ja sitruunamehu. Höyrytä kasviksia liemessä hetki. Mausta ne hunajalla, suolalla ja pippurilla.
4. Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetun bulgurin joukkoon kuivattu tai tuore minttu.
5. Tarjoa Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur esimerkiksi grillattujen vartaiden kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvisbulgurisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous