Reseptit

Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur

Munakoiso, parsakaali ja paprika ovat mahtava trio. Kypsennä kasviksia vain sen verran, että niihin jää mukava suutuntuma.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur

  • 1/2 munakoisoa
  • 1/2 paprikaa
  • 4 kuivattua taatelia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 1/4 tl chiliä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1 1/2 dl täysjyväbulguria
  • 1 tl kuivattua minttua tai
  • 2 rkl tuoreminttusilppua

Valmistusohje

Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur tehdään näin:

1. Kuutioi munakoiso ja paprika. Jaa parsakaali pieniksi kukin­noiksi. Silppua taatelit, purista tai hienonna valkosipulit ja raasta in­kivääri.

2. Kuumenna öljy vokissa tai pais­tokasarissa. Lisää munakoiso­kuutiot ja parsakaali. Paista se­koitellen 3 minuuttia, lisää taate­li, paprika, valkosipulimurska, raastettu inkivääri ja kuivat mausteet. Paista vihanneksia 2 minuuttia.

3. Kaada sitten pannulle kasvisliemi ja sitruunamehu. Höyrytä kasviksia liemessä hetki. Mausta ne hunajalla, suolalla ja pippurilla.

4. Keitä bulgur kypsäksi pak­kauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetun bulgurin joukkoon kui­vattu tai tuore minttu.

5.  Tarjoa Lähi-idän kasvikset ja minttubulgur esimerkiksi grillattujen vartaiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvisbulgurisalaatti

X