Feta-perunasalaatti ja minttujogurttikastike
Feta-perunasalaatti ja minttujogurttikastike mukailevat kreikkalaista makumaailmaa. Ruokaisa perunasalaatti käy kevyestä kesälounaasta sellaisenaan.
Ainekset
Feta-perunasalaatti:
- 1 kg pieniä uusia perunoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Marinoitu punasipuli:
- 2 punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
- 2 avomaan kurkkua
- 2 dl kalamataoliiveja
- 100 g fetajuustoa
- 1/2 ruukkua minttua kokonaisina lehtinä
Minttujogurttikastike:
- 2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 ruukkua minttua hienonnettuna
Valmistusohje
Feta-perunasalaatti ja minttujogurttikastike tehdään helposti näin:
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
2. Pese perunat ja paloittele ne. Levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta oliiviöljyllä sekä suolalla. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. Jäähdytä.
3. Suikaloi punasipulit ja sekoita suikaleiden joukkoon oliiviöljy, etikka, sokeri ja suola. Jätä marinoitumaan.
4. Kuori ja viipaloi avomaan kurkut.
5. Valuta oliivit ja murenna fetajuusto.
6. Kokoa salaatti vadille kerroksittain: perunaa, marinoitua punasipulia, kurkkua, oliiveja ja fetaa. Viimeistele feta-perunasalaatti mintunlehdillä ja minttujogurttikastikkeella.
Katso myös: Sitruunainen lohi-perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Perunasalaatti uusista perunoista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous