Reseptit

Gluteeniton juurileipä

Herkullisen juurileivän voi tehä myös gluteenittomana.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuri:

  • 3 dl vettä
  • 1 omena
  • 2 dl tattarijauhoja

Leipä:

  • leivän juuri
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • (½–1 tl kuminaa)
  • (½ tl fenkolia)
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 2 dl 2–3 dl Jyttejauhoa

Valmistusohje

Leivo gluteeniton juurileipä näin:

1. Tee juuri edellisenä päivänä. Sekoita kädenlämpöinen vesi, omena raastettuna ja jauhot ja anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.
2. Toisena päivänä lisää juureen haaleaa vettä, murennettu hiiva, (mausteet), suola ja jauhot ja alusta löysähkö taikina.
3. Anna kohota voidellussa vuoassa reilu tunti ja paista 200 asteessa 35–45 minuuttia.

1 pala gluteenitonta juurileipää sisältää:

  • hiilihydraatteja 15,8 g
  • proteiineja 2,3 g
  • rasvoja 0,7 g
  • tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
  • ravintokuitua 1,3 g
X