Gluteeniton juurileipä
Herkullisen juurileivän voi tehä myös gluteenittomana.
Ainekset
Juuri:
- 3 dl vettä
- 1 omena
- 2 dl tattarijauhoja
Leipä:
- leivän juuri
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia
- (½–1 tl kuminaa)
- (½ tl fenkolia)
- 1 tl suolaa
- 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 2 dl 2–3 dl Jyttejauhoa
Valmistusohje
Leivo gluteeniton juurileipä näin:
1. Tee juuri edellisenä päivänä. Sekoita kädenlämpöinen vesi, omena raastettuna ja jauhot ja anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.
2. Toisena päivänä lisää juureen haaleaa vettä, murennettu hiiva, (mausteet), suola ja jauhot ja alusta löysähkö taikina.
3. Anna kohota voidellussa vuoassa reilu tunti ja paista 200 asteessa 35–45 minuuttia.
1 pala gluteenitonta juurileipää sisältää:
- hiilihydraatteja 15,8 g
- proteiineja 2,3 g
- rasvoja 0,7 g
- tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
- ravintokuitua 1,3 g
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous