Reseptit

Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä

12.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 keitettyä kananmunaa
50 g pehmeää voita
ripaus mustapippuria
1 punasipuli ohuina renkaina
1–2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl Kylmää vettä
ripaus sokeria ja suolaa
4 kpl revittyä ruispalaleipää (8 viipaletta)
12 ohutta viipaletta graavilohta
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä on täydellinen viikonlopun aamiainen.

1. Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Mausta mustapippurilla.

2. Laita punasipulirenkaat kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, vesi, sokeri ja suola. Kääntele maut sekaisin ja jätä maustumaan.

3. Paahda ruisleipäviipaleet ja anna jäähtyä hieman. Jaa munavoi tasaisesti neljälle ruisleipäpalalle. Lisää pinnalle graavilohiviipaleet, punasipulirenkaita ja tuoretta lehtipersiljaa.

4. Nosta loput leipäpalat kansiksi ja tarjoile tai pakkaa mukaan evääksi.