täytetty leipä – täytteenä munavoi, marinoitu punasipuli ja graavilohi
Reseptit

Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä

Täytetty leipä mielessä? Munavoi, graavilohi ja marinoitu punasipuli tekevät tästä täytetystä ruisleivästä lyömättömän. Kokeile!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munavoi

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 50 g pehmeää voita
  • ripaus mustapippuria

Marinoitu punasipuli

  • 1 kpl punasipuli ohuina renkaina
  • 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 1 ripaus sokeria
  • 1 ripaus suolaa

Lisäksi

  • 4 kpl revittyä ruispalaleipää (8 viipaletta)
  • 12 kpl ohutta viipaletta graavilohta
  • tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

Graavilohella ja munavoilla täytetty leipä valmistuu näin.

1. Tee ensin munavoi. Ota voi huoneenlämpöön.  Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Mausta mustapippurilla.

2. Marinoi sitten punasipuli. Laita punasipulirenkaat kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, vesi, sokeri ja suola. Kääntele maut sekaisin ja jätä maustumaan.

3. Tee täytetty leipä. Paahda ruisleipäviipaleet ja anna jäähtyä hieman. Jaa munavoi tasaisesti neljälle ruisleipäpalalle. Lisää pinnalle graavilohiviipaleet, punasipulirenkaita ja tuoretta lehtipersiljaa.

4. Nosta loput leipäpalat kansiksi ja tarjoile tai pakkaa täytetty leipä mukaan evääksi.

Katso myös: Metsästäjän leipä on klassikko!

Katso myös Kotiliesi.fi: Mufuletta – täytteet tekevät leivän

X