Grillattua naudanmaksaa ja polentaa
Grillattu naudanmaksa tarjoillaan polentan kanssa.
Ainekset
- 500-700 g naudanmaksaa
- mustapippuria myllystä
- rypsiöljyä
- maldon-suolaa
- 2 kevätsipulia varsineen
- 1 rkl voita
polenta:
- 2 dl polentasuurimoita
- vettä
- suolaa
- 100 g voita
Valmistusohje
Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan melko paksuksi. Sekoita joukkoon voita. Kaada vuokaan hyytymään. Pidä kylmässä. Leikkaa polentasta paksuja suorakaiteen muotoisia siivuja.
Puhdista grilli hyvin ja öljyä sen paistoritilä tai parila. Puhdista maksa mahdollisista kalvoista. Leikkaa paksuhkoja pihvejä. Sivele pinta neutraalin makuisella öljyllä. Mausta pippurilla.
Grillaa polentaa ja maksaa nopeasti kuumalla grillillä niin, että pinta saa kauniit raidat. Jätä maksa mediumiksi sisältä. Mausta suolalla. Tarjoile lisukkeena voissa freesattua kevätsipulin silppua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous