Reseptit

Grillattua naudanmaksaa ja polentaa

Grillattu naudanmaksa tarjoillaan polentan kanssa.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500-700 g naudanmaksaa
  • mustapippuria myllystä
  • rypsiöljyä
  • maldon-suolaa
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1 rkl voita

polenta:

  • 2 dl polentasuurimoita
  • vettä
  • suolaa
  • 100 g voita

Valmistusohje

 

Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan melko paksuksi. Sekoita joukkoon voita. Kaada vuokaan hyytymään. Pidä kylmässä. Leikkaa polentasta paksuja suorakaiteen muotoisia siivuja.

Puhdista grilli hyvin ja öljyä sen paistoritilä tai parila. Puhdista maksa mahdollisista kalvoista. Leikkaa paksuhkoja pihvejä. Sivele pinta neutraalin makuisella öljyllä. Mausta pippurilla.

Grillaa polentaa ja maksaa nopeasti kuumalla grillillä niin, että pinta saa kauniit raidat. Jätä maksa mediumiksi sisältä. Mausta suolalla. Tarjoile lisukkeena voissa freesattua kevätsipulin silppua.

X