Grillatut broilerin rintaleikkeet ja paprikakastike
Grillatut broilerin rintaleikkeet tarjotaan paprikakastikkeen kera.
Ainekset
- 4 broilerin rintaleikettä
marinadi:
- 2 sitruunan mehu
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl chilihiutaleita tai 1 murskattu kuivattu chili
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
paprikakastike:
- 3 paprikaa
- 3 tomaattia
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- pari tippaa tabaskoa tai ripaus jauhettua chiliä
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Pane broilerinpalat sopivan kokoiseen astiaan tai tukevaan muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerinpalojen päälle. Kääntele broilerinpaloja astiassa tai tiiviisti suljetussa muovipussissa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua noin tunnin ajan huoneenlämmössä tai pitempään jääkaapissa.
Sytytä hiillos tai kuumenna grilli. Ota broilerinpalat marinadista ja nosta ne ritilälle. Grillaa broilerinpaloja silloin tällöin käännellen 30–45 minuuttia, kunnes broilerista tihkuva neste on kirkasta.
Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet.
Pane paprikanpuolikkaat grilliin ja anna niiden tummua pinnalta. Nosta sitten myös tomaatinpuolikkaat grilliin leikkauspinta ylöspäin ja kuumenna niitä, kunnes niiden pinta halkeilee. Pane paprikan- ja tomaatinpuolikkaat hetkeksi muovipussiin. Poista niistä sitten kuori. Pane paprikat, tomaatit sekä valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljy sekä viinietikka ja mausta kastike maun mukaan tabaskolla tai chilillä, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
Tarjoa broilerin rintaleikkeet pastan tai couscousin, grillattujen tai höyrytettyjen kasvisten ja paprikakastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous