Reseptit

Grillatut broilerin rintaleikkeet ja paprikakastike

Grillatut broilerin rintaleikkeet tarjotaan paprikakastikkeen kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä

marinadi:

  • 2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl chilihiutaleita tai 1 murskattu kuivattu chili
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

paprikakastike:

  • 3 paprikaa
  • 3 tomaattia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • pari tippaa tabaskoa tai ripaus jauhettua chiliä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Pane broilerinpalat sopivan kokoiseen astiaan tai tukevaan muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerinpalojen päälle. Kääntele broilerinpaloja astiassa tai tiiviisti suljetussa muovipussissa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua noin tunnin ajan huoneenlämmössä tai pitempään jääkaapissa.

Sytytä hiillos tai kuumenna grilli. Ota broilerinpalat marinadista ja nosta ne ritilälle. Grillaa broilerinpaloja silloin tällöin käännellen 30–45 minuuttia, kunnes broilerista tihkuva neste on kirkasta.

Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet.

Pane paprikanpuolikkaat grilliin ja anna niiden tummua pinnalta. Nosta sitten myös tomaatinpuolikkaat grilliin leikkauspinta ylöspäin ja kuumenna niitä, kunnes niiden pinta halkeilee. Pane paprikan- ja tomaatinpuolikkaat hetkeksi muovipussiin. Poista niistä sitten kuori. Pane paprikat, tomaatit sekä valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljy sekä viinietikka ja mausta kastike maun mukaan tabaskolla tai chilillä, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Tarjoa broilerin rintaleikkeet pastan tai couscousin, grillattujen tai höyrytettyjen kasvisten ja paprikakastikkeen kanssa.

X