Reseptit

Grillatut karitsankyljykset saltimbocca

3.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Lampaan­kyljykset ovat nopeaa grillattavaa, mutta muista ottaa ne huoneen lämpöön ainakin tunti ennen grillaamista.

Ainekset

24 karitsankyljystä
suolaa ja mustapippuria
2 ruukkua salviaa
3 valkosipulinkynttä
24 iipaletta ilmakuivattua kinkkua
cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Ota kyljykset huoneen lämpöön tunti pari ennen grillaamista. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.

2. Hienonna salvia ja valkosipuli. Ripottele valkosipulin joukkoon hieman suolaa ja hierrä seos leikkuulautaa vasten läpikuultavaksi. Sekoita valkosipulintahna salvian joukkoon.

3. Jaa mausteseos tasaisesti kyljysten pinnalle ja kääri jokaisen kyljyksen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua, kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.

4. Grillaa kyljyksiä 1–2 minuuttia per puoli ja nauti.

Katso myös:

Sitruunaiset lampaankyljykset grillissä, Ruoka.fi

Marinoidut lampaankyljykset intialaisittain, Ruoka.fi

Karitsankyljykset, Kotiliesi.fi