
Grillatut karitsankyljykset saltimbocca
Lampaankyljykset ovat nopeaa grillattavaa, mutta muista ottaa ne huoneen lämpöön ainakin tunti ennen grillaamista. Nämä karitsankyljykset kääritään italialaiseen tapaan salvianlehteen ja ilmakuivattuun kinkkuun.
Kesällä kuumenee grilli kerran jos toisenkin. Ole tarkka lihan kypsyydessä, sillä oikea sisälämpötila on niin maku- kuin turvallisuusasiakin.
Ainekset
- 24 karitsankyljystä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 ruukkua salviaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 24 iipaletta ilmakuivattua kinkkua
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Ota kyljykset huoneen lämpöön tunti pari ennen grillaamista. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.
2. Hienonna salvia ja valkosipuli. Ripottele valkosipulin joukkoon hieman suolaa ja hierrä seos leikkuulautaa vasten läpikuultavaksi. Sekoita valkosipulintahna salvian joukkoon.
3. Jaa mausteseos tasaisesti kyljysten pinnalle ja kääri jokaisen kyljyksen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua, kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
4. Grillaa kyljyksiä 1–2 minuuttia per puoli ja nauti.
Katso myös:
Sitruunaiset lampaankyljykset grillissä, Ruoka.fi
Marinoidut lampaankyljykset intialaisittain, Ruoka.fi
Karitsankyljykset, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous