härkis-hernekeitto
Reseptit

Härkis-hernekeitto

Perinteinen hernekeitto saa uutta twistiä, kun liha korvataan härkiksellä ja joukkoon kuutioidaan juureksia. Sinappijogurtti viimeistelee maukkaan kasvishernarin.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkis-hernekeitto:

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 1/2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g härkistä

Sinappijogurtti:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 tl väkevää sinappia
  • jauhettua mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita ne isoon noin 5 l kattilaan. Lisää vettä 2,5 litraa ja anna herneiden liota yön yli.

2. Nosta kattila levylle ja anna kiehua hetki. Kuori vaahto pois keiton pinnalta. Lisää suola, sipuli ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia, kunnes herneet ovat kypsiä.

3. Sekoita sinappijogurtin ainekset ja laita jääkaappiin vetäytymään.

4. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä palsternakka. Huuhtele ja paloittele varsisellerinvarret.

5. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota siinä kasvikset. Mausta suolalla. Sekoita valmiin keiton sekaan kasvis-härkis ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile sinappijogurtin kera.

X