Reseptit

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat saavat pähkinämäisen tuoksun voista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Hasselbackan perunat voi vaihteeksi koristella laakerinlehdillä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hasselbackan perunat

  • 8 keskikokoista, kiinteää perunaa
  • 3 rkl voisulaa
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl) (vastajauhettua valkopippuria
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl kuivaa juustoraastetta

koristeeksi

  • 8 laakerinlehtiä

Valmistusohje

 

Hasselbackan perunat valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja huuhdo perunat. Leikkaa perunoihin poikittain noin kolmen millimetrin viillot siten, että perunat jäävät pohjasta ehjiksi. Voit asettaa perunan kerrallaan leikkuulaudalle pitkittäin kahden syömäpuikon väliin, pitää perunaa tiukasti paikoillaan ja leikata puikkoihin asti. Voit myös leikata perunoiden pohjasta palan, jolloin peruna pysyy paremmin paikallaan ja viiltojen tekeminen onnistuu helposti.

2. Pane perunat voideltuun uunivuokaan, viipaloitu pinta ylöspäin. Sivele perunat voisulalla ennen uuniin laittoa ja kerran kypsennyksen aikana. Kypsennä perunat 225-asteisessa uunissa. Ripottele perunoiden mausteet toisen voilla tehdyn sivelykerran jälkeen.

3. Ripottele korppujauhot ja juusto perunoiden pinnalle kypsennyksen loppuvaiheessa.

4. Hasselbackan perunat ovat valmiit, kun ne ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta kauniin kullanruskeita. Kokeile perunoiden kypsyyttä tikulla.

5. Jos tahdot, voit lisätä laakerinlehtiä viiltoihin.

Vinkki: Tarjoa Hasselbackan perunat esimerkiksi paahdetun härän ulkofileen kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet paahdetut perunat

X