Reseptit

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat saavat pähkinämäisen tuoksun voista.
Teksti: Raija Uljas Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g reilunkokoisia, kiinteitä perunoita
  • 150 g voita
  • 80 g korppujauhoja (noin)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori perunat ja halkaise ne keskeltä kahtia. Tee perunan kaarevaan pintaan terävällä veitsellä vieri viereen viiltoja noin 2/3 perunan syvyydestä
siten, että se pysyy alaosasta koossa.

Nosta perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin tiivisti toisiinsa kiinni. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulata voi ja valuta voisulaa perunoiden perunoiden päälle. Sirottele pinnalle korppujauhoja.

Paista perunoita noin 180- asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä.

X