Reseptit

Hasselpähkinätahna

Hasselpähkinätahna on jogurttisen pehmeää. Se sopii perjantai-illan dippilautaselle yhdessä kasvisten ja leipätikkujen kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hasselpähkinätahna

  • 1 1/2 dl (100 g) hasselpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ruskistuvat. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.

2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Viimeistele hasselpähkinätahna valuttamalla päälle hieman oliiviöljyä.

Vinkki! Pähkinätahnan kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. 

Katso myös: Haydari eli turkkilainen jogurtti-pähkinätahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty maapähkinävoi

X