
Hasselpähkinätahna
Hasselpähkinätahna on jogurttisen pehmeää. Se sopii perjantai-illan dippilautaselle yhdessä kasvisten ja leipätikkujen kanssa.
Ainekset
Hasselpähkinätahna
- 1 1/2 dl (100 g) hasselpähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ruskistuvat. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Viimeistele hasselpähkinätahna valuttamalla päälle hieman oliiviöljyä.
Vinkki! Pähkinätahnan kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.
Katso myös: Haydari eli turkkilainen jogurtti-pähkinätahna
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty maapähkinävoi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous