Reseptit

Haukipullat paahdetun kalannahkan päällä

Haukipullat on helppo tehdä. Massa surahtaa monitoimikoneessa suit sait ja pyöykät paahtuvat uunssa mausteisen kalannahkan päällä herkuiksi.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Haukipullat:

  • 1 hauki (kalaa perattuna 500 g)
  • 1 dl smetanaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 pieni nippu rakuunan lehtiä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa

Paahdettu kalannahka:

  • 1 kalan nahka
  • 1/2 tl paprikaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1/2 tl persiljasuolaa

Valmistusohje

Haukipullat paahdetun kalannahkan päällä tehdään näin:

1. Fileoi hauki ja nypi isot ruodot pois. Pilko veitsellä tai teholeikkurilla sosemaiseksi, lisää smetana, sitruunan mehu ja kuori raasteena, mausta seos tillillä ja rakuunalla sekä ruohosipulilla. Rouhi joukkoon valkopippuria ja sido massa munalla ja korppujauholla. Lisää suola.

2. Anna seoksen asettua viileässä. Siivoa sillä aikaa kalan nahka levyksi ja hiero nahkaan mausteita. Nosta nahka uuniin tai grilliin ja paahda kevyesti folion päällä.

3. Ota kalamassasta kahdella ruokalusikalla nokareita ja pyörittele palloiksi. Aseta pallot esikäsitellyn nahan päälle ja kypsennä sen päällä uunissa tai grillissä.

Katso myös: Kalapullat ja kirpeä kastike

Katso myös Kotiliesi.fi:  Haukipyörykät

X