Reseptit

Hedelmähillo

Itsetehty hedelmähillo maistuu aamuisen paahtoleivän päällä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg aprikooseja, persikoita tai nektariineja
  • 4 tähtianista
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Huuhdo ja halkaise hedelmät. Poista niistä kivet ja paloittele hedelmänpuolikkaat.

Pane hedelmänpalat, sitruunamehu ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.

Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X