Reseptit

Hedelmäinen possupata

Kaneli ja luumu tuovat tähän possupataan sen loistavan, makeahkon mausteisen aromin. Hedelmäisen possupadan kanssa tarjotaan keitettyjä perunoita ja salaattia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäinen possupata

  • 500 g porsaan sisäfileetä
  • 4-5 lehtisellerinvartta
  • 1 purjosipuli
  • 2 omenaa
  • 5 luumua
  • tilkka öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 2-3 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  • 5 viherpippuria
  • persiljaa ja muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Hedelmäinen possupata tehdään näin:

Leikkaa filee viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi lehtisellerinvarret. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota. Lohko omenanpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista niistä kivi.

Kuumenna öljy padassa. Lisää lihaviipaleet pataan pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistuneet lihaviipaleet maun mukaan mineraalisuolalla.

Lisää lehtiselleri, purjosipuli, omenat ja luumut. Kaada sen verran lihalientä pataan, että aineet lähes peittyvät. Lisää laakerinlehti, kanelitanko ja viherpippurit.

Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Höystä valmis ruoka persiljalla ja muilla tuoreilla yrteillä. Tarjoa hedelmäinen possupata keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Katso myös: Pataruoasta riittää syötävää isommallekin porukalle – 6 parasta pataruokaa

Lue myös Kotiliesi.fi: Kasvispata muhii itsekseen uunissa tai liedellä – kokosimme Kotilieden maukkaimmat pataruoat kasviksista

X