Reseptit

Hellepäivän kurkkukeitto

Teksti: Elisa Johansson Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kevyt kesäpäivän lounas on valmis, kun kurkkukeiton päälle lisää ihanan rapeita krutonkeja.

Ainekset

1 kurkku
1 punainen chili
1,5 avokadoa
1 limetin mehu
5 dl kivennäisvettä
2 dl kaura- tai soijapohjaista ruokakermaa (Gogreen)
3 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
1 ruukku tuoretta korianteria
1 tl mineraalisuolaa
1 tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Ihanan raikas hellepäivän kurkkukeitto sopii lounaaksi, kun siihen lisää ruokaisuutta esimerkiksi krutongeilla.

1. Pese kurkku ja leikkaa muutamaan osaan. Poista chilistä ja avokadosta siemenet. Hienonna chili ja leikkaa avokado muutamaan osaan.

2. Laita aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kulhoon ja hienonna aineksista kylmä juotava keitto.

3. Tarjoile keitto heti.

Vinkki: Jos et pidä korianterin mausta, voit korvata sen tuoreella mintulla.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme