8.9.2012

Helppo keltaisten tomaattien piiras

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Tämän tomaattipiiraan päälle sipaistaan pehmeää vuohenjuustoa. Kokeile piirakassa keltaisia tomaatteja perinteisten punaisten sijaan.

Ainekset

1/2 pkt (á 500 g) voitaikinaa
6 keltaista luumutomaattia
2 oksaa rosmariinia
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Voiteluun

muna

Valmistusohje

1. Kauli sulaneet voitaikinalevyt yhteen ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Viillä teräväkärkisellä veitsellä kevyesti yhtenäinen viilto taikinalevyn pintaan noin 1,5 sentin päähän reunasta. Varo, ettei se lävistä taikinalevyä.

2. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja lado ne taikinalevyn keskustaan. Jätä reunat vapaaksi, jotta ne kohoaisivat. Mausta tomaatit hienonnetulla rosmariinilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Voitele reunat munalla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.

3. Tarjoile haaleana pehmeän vuohenjuuston kanssa.

Lisää maistuvia piirakoita:

828412-sienipiirakka_marstio.jpg

Sienipiirakka herkkusienistä

963479-paprikapiirakka.jpg

Värikäs paprikapiiras

975813-gluteeniton_lehtikaalipiirakka.jpg

Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

Kotiliesi.fi: Välimeren piirakka

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi