Hernekeitto
Hernekeitto nautitaan perinteisesti torstaina. Kun muistat laittaa herneet likoon edellisenä iltana, voit kaupan valmiskeiton sijaan tehdä sen helposti tällä reseptillä.
Ainekset
Hernekeitto
- 3 dl vihreitä kuivattuja herneitä
- 2 l vettä
- 300 g sianlihaa
- 8 maustepippuria
- 1 sipuli
- suolaa
- meiramia
- (sinappia)
koristeeksi:
- 8 rkl smetanaa
- hienonnettua punasipulia
Valmistusohje
Hernekeitto valmistuu näin.
- Aloita keiton valmistus jo edellisenä päivänä liottamalla herneet. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä.
- Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, kuori vaahto pois ja lisää liha, pippurit ja silputtu sipuli. Keitä kypsäksi 1–2 tuntia.
- Ota liha keitosta, paloittele ja laita takaisin. Takista maku. Hernekeitto maustetaan esimerkiksi meiramilla ja sinapilla. Jotkut nauttivat keittonsa mielellään smetana- tai kermaviilinokareen ja raa’an, hakatun sipulin kera.
VINKKI: Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Perinteinen jälkiruoka hernekeitolle on pannari. Valitse suosikkisi näistä kuudesta pannukakkureseptistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpoimmat arjen pelastajaohjeet – 10 helppoa ja herkullista sosekeittoa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous