Reseptit

Herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät on klassikko, joka tässä ohjeessa puetaan jouluasuun punaisen marmeladin ja somien koristeiden avulla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herrasväen pikkuleivät

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl (erikoishienoa) kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte

  • 400 g punaista marmeladia

Pinnalle

  • erikoishienoa kidesokeria tai tomusokeria

Valmistusohje

Herrasväen pikkuleivät leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja sekoita hyvin.

2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja kääntele taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Tee taikinasta litistetty pallo ja anna sen kovettua kelmuun käärittynä jääkaapissa 2 tuntia.

3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota halkaisijaltaan n. 5 cm:n kokoisella muotilla levystä pohjia ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Tee puoleen pohjista pienellä sydän- tai tähtimuotilla aukot.

4. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

5. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä. Sivele pohjille kerros marmeladia ja paina päälle aukollinen pohja. Tomuta herrasväen pikkuleivät sokerilla juuri ennen tarjoamista.

6. Jos et tarjoa pikkuleipiä päivän, parin sisällä, pakasta ne rasioissa ja ota huoneenlämpöön sulamaan varttia ennen tarjoamista.

Katso myös: Piparin makuiset Wilhelmiinat

Katso myös Kotiliesi.fi: Hanna-tädin kakut

X