Reseptit

Herukka-banaanipannari

Herukka-banaanipannari mukailee ranskalaista pannukakkua, joka saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi ja meheväksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herukka-banaanipannari

  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 200 g herukoita
  • 1 banaani viipaleita
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Herukka-banaanipannari tehdään helposti näin:

1. Vaahdota kananmunat ja sokerit.

2. Lisää joukkoon kerma ja voisula. Lisää myös vehnäjauhot, kardemumma ja suola.

3. Levitä puolet herukoista ja banaaniviipaleet voideltuun keskikokoiseen (n. 20 x 25 cm) uunivuokaan tai valurauta- paistinpannuun (halkaisija n. 22 cm). Kaada päälle taikina ja lisää loput herukat.

4. Paista pannukakkua 190- asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja taikina on pannarin keskeltä painettaessa pehmeä mutta ei löysä.

5. Jäähdytä hieman ja tarjoa herukka-banaanipannari vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun ranskankerman kera. 

Katso myös: Mansikkapannukakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Hollantilainen pannukakku

X