Reseptit

Hiillosomenat

Grillatut omenat eli hiillosomenat maistuvat ihanilta vaniljakastikkeen kanssa. Ne valmistuvat grilliaterian jälkilämmössä kätevästi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hiillosomenat

  • 4 kpl omenoita
  • 2 dl vanilijakastiletta

Lisäksi halutessasi pähkinäkrokantti

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1/4 - 1/2 tl sormisuolaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Grillatut omenat eli hiillosomenat valmistuvat grillin hiilloksessa pääruokia nautittaessa näin:

  1. Poista pestyistä omenoista siemenkota omenaporalla.
  2. Kääri omenat yksitellen tiiviisti folioon.
  3. Aseta nyytit suoraan hehkuvien hiilien päälle.
  4. Kääntele muutaman kerran ja anna kypsyä täysin pehmeiksi.
  5. Omenoiden pehmeyttä voit kokeilla tikulla.
  6.  Avaa folio osittain tai poista kokonaan ja kaada vaniljakastiketta hiillosomenan päälle. Tarjoa grillatut omenat heti lämpiniä.

Vinkki: voit kuorruttaa kuvan tapaan hiillosomenat  pähkinäkrokantilla, vaahterasiirapilla tai hunajalla ja nauttia omenat vaniljajäätelön kanssa.

Pähkinäkrokantti: Rouhi pähkinät hienoksi. Kaada rouhe leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle vähän sormisuolaa. Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittelematta, kunnes sokeri on melkein sulanut, sekoita ja anna paahtua pähkinänruskeaksi. Varo polttamasta sokeria. Valuta sokeri pähkinärouheen päälle ja anna krokantin jäähtyä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu vesimeloni

X