11.5.2012

Hirvipata

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g hirven sisä- tai paahtopaistia
180 g pekonia
1 l hirvilientä
3 dl punaviiniä
4 rkl tomaattipyreetä
0.5 l suppilovahveroita tai siitakesieniä
2-3 porkkanaa
1 pieni lanttu
4-5 pientä sipulia
5-10 mustapippuria
5-10 katajanmarjaa
suolaa

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni esim. valurautapadassa. Kaada päälle hirvilientä sekä punaviiniä.

Lisää myös tomaattipyree. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua kunnes liha on ihanan mureaa.  Tarjoile perunamuhennoksen kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi