
Luinen hirvipata
Luinen hirvipata maistuu juuresmuhennoksen tai jouluisten juureslaatikoiden kanssa. Pariksi käy myös kypsä juuriselleri.
Ainekset
Luinen hirvipata:
- 2 kg luisia hirvipaloja, kuten lapaa ja potkaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 l roseeviiniä tai punaherukkamehua
- 1 tl pippureita
- 1 chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tähtianis
- 1 cm:n pala inkivääriä
- 1 timjaminoksa
- 4 laakerinlehteä
- 20 kokonaista pippuria, valko-, viher-, musta- ja maustepippuria seoksena
- 2 rkl öljyä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Luinen hirvipata tehdään helposti näin:
1. Huuhdo lihapalat, valuta. Kuumenna padan pohjalla öljy ja paahda lihapalat nopeasti kuumassa öljyssä. Lisää kokonaiset mausteet ja valuta pataan roseeviini.
2. Mausta hirvipata suolalla ja anna hautua 175 asteessa reipas tunti.
Katso myös: Potkapata
Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous