Reseptit

Luinen hirvipata

Luinen hirvipata maistuu juures­muhennoksen tai jouluisten juures­laatikoiden kanssa. Pariksi käy myös kypsä juuri­selleri.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luinen hirvipata:

  • 2 kg luisia hirvipaloja, kuten lapaa ja potkaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 l roseeviiniä tai punaherukkamehua
  • 1 tl pippureita
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tähtianis
  • 1 cm:n pala inkivääriä
  • 1 timjaminoksa
  • 4 laakerinlehteä
  • 20 kokonaista pippuria, valko-, viher-, musta- ja maustepippuria seoksena
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Luinen hirvipata tehdään helposti näin:

1. Huuhdo lihapalat, valuta. Kuumenna padan pohjalla öljy ja paahda lihapalat nopeasti kuumassa öljyssä. Lisää kokonaiset mausteet ja valuta pataan roseeviini.

2. Mausta hirvipata suolalla ja anna hautua 175 asteessa reipas tunti.

Katso myös: Potkapata

Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

X