Hölskykesäkurpitsat
Hölskykesäkurpitsat on tuttujen hölskykurkkujen muunnos, jotka sopivat loistavasti vaikkapa fetasalaattiin. Kokeile tillin tilalla myös esimerkiksi tuoretta minttua.
Ainekset
Hölskykesäkurpitsat
- 2 napakkaa kesäkurpitsaa
- 2 sipulia
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
Hölskykesäkurpitsat tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit.
2. Lado kesäkurpitsaa, sipulia ja tilliä kerroksittain puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
3. Sekoita kulhossa etikka, sokeri, vesi ja suola, niin että suola ja sokeri liukenevat. Kaada liemi purkkiin. Sulje kansi ja ravista ainekset sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
4. Hölskykesäkurpitsat säilyvät jääkaapissa hyvin ainakin viikon.
Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous