Reseptit

Hölskykesäkurpitsat

Hölskykesäkurpitsat on tuttujen hölskykurkkujen muunnos, jotka sopivat loistavasti vaikkapa fetasalaattiin. Kokeile tillin tilalla myös esimerkiksi tuoretta minttua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hölskykesäkurpitsat

  • 2 napakkaa kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Hölskykesäkurpitsat tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit.

2. Lado kesäkurpitsaa, sipulia ja tilliä kerroksittain puhtaa­seen kannelliseen lasipurk­kiin.

3. Sekoita kulhossa etikka, sokeri, vesi ja suola, niin että suola ja sokeri liukenevat. Kaa­da liemi purkkiin. Sulje kansi ja ravista ainekset sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

4. Hölskykesäkurpitsat säily­vät jääkaapissa hyvin ainakin viikon.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

 

X