Intialainen linssi-kasviscurry
Intialainen linssi-kasviscurry voidaan valmistaa joko kermaan tai kookosmaitoon. Sopii loistavasti kasvisruokapäivän lounaaksi!
Ainekset
Intialainen linssi-kasviscurry
- 1/2 isoa parsakaalia
- 1/2 isoa kukkakaalia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- (1 chilin palko)
- 2 tl intialaista currya
- 3 rkl öljyä
- 4 dl keitettyjä linssejä
- 4 keitettyä perunaa
- 2 dl kookosmaitoa tai kermaa
- tilkka hunajaa
- tilkka sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
Intialainen linssi-kasviscurry tehdään näin:
1. Revi kukka- ja parsakaali kukinnoiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja pilko chili, halkaise ja poista chilin siemenet, jos haluat currysta miedomman. Kuumenna öljy paistinpannulla tai wok-pannussa. Lisää sipuli-chilisilput ja kaalit.
2. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää curry ja kuumenna vielä hetki. Lisää pannulle kuutioidut perunat ja linssit.
3. Kun koko kasviseos on kuumaa, kaada pannulle kookosmaito tai kerma. Kiehauta ja mausta intialainen linssi-kasviscurry suolalla, hunajalla ja tilkalla sitruunamehua.
4. Tarjoa kasviscurry intialaisittain keitetyn basmati-riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kanssa.
Saatat pitää myös kesäkasviscurrysta, kurpitsa-kikhernecurrysta tai papucurrysta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous