Reseptit

Italialaiset kasvispyörykät

Italialaiset kasvispyörykät ottavat kaiken irti satokaudesta. Porkkanoilla, sellerillä ja pinaatilla höystetyt papupihvit mehevöitetään parmesaanijuustolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Voit tehdä kasvispyöryköistä vegaaniset korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla ja käyttämällä kananmunan sijasta tuplamäärän korppujauhoja.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialaiset kasvispyörykät:

  • 1 prk (380 g) valkoisia papuja
  • 100 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 1 rkl öljyä
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl rakuunaa

Valmistusohje

1. Huuhdo pavut siivilässä. Jauha pavut monitoimikoneessa karkeaksi silpuksi.

2. Keitä pinaatin lehtiä 1 minuutti, jäähdytä siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna veitsellä.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja selleri. Pyöräytä juurekset silpuksi monitoimikoneessa.

4. Kuullota juures- ja sipulisilppuja sekoitellen öljyssä pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä haaleaksi.

5. Yhdistä papurouhe, pinaatti ja kasvissilppu. Lisää loput ainekset ja mausta seos. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia. Pyörittele taikina palloiksi.

6. Paista pyörykät kypsiksi keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla. Tai sipaise ne öljyllä ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

7. Tarjoa pyörykät esimerkiksi sellerisoseen ja paahdetun voisulan kera.

Vinkki: Voit tehdä kasvispyöryköistä vegaaniset korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla ja käyttämällä kananmunan sijasta tuplamäärän korppujauhoja.

X