Reseptit

Itämainen lohicarpaccio

Itämainen lohicarpaccio maustetaan soijakastikkeella, inkiväärillä ja valkosipulilla. Tämä annos sopii hyvin alkupalaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lohifileetä

marinadi:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2 rkl sherryä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl sokeria

Vihannekset:

  • 1-2 porkkanaa
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 purjosipulia
  • vettä
  • ripaus hienoa merisuolaa
  • pieni kourallinen erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pidä lohifileetä pakastimessa runsas tunti. Leikkaa kohmeinen filee ohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja voitele tarjoiluastia tai lautaset marinadilla. Levitä lohiviipaleet päälle ja voitele viipaleet lopulla marinadilla. Anna maustua vähintään puoli tuntia.

Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi purjosipuli. Kiehauta vihannekset merisuolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

Sekoita kasvissuikaleet ja salaatinlehdet keskenään. Lisää seesaminsiemenet, öljy sekä soijakastike. Nosta kasvikset keoksi lohiviipaleiden päälle ja rouhi pinnalle mustapippuria.

X