Reseptit

Itse tehty toffee

Itse tehty toffee sopii kauniisti sellofaaniin pakattuna joulun makeimmaksi ruokalahjaksi. Pähkinät tuovat toffeeseen rousketta ja suutuntumaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itse tehty toffee:

  • 5 dl sokeria
  • 2 1/2 dl tummaa tai vaaleaa siirappia
  • 1 1/4 dl vettä
  • 2 1/2 dl voita
  • 300 g pähkinöitä maun mukaan
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

Itse tehty toffee onnistuu helposti näin:

1. Peitä iso reunallinen uunivuo­ka leivinpaperilla.

2. Mittaa isoon korkeareunai­seen paistinpannuun sokeri, sii­rappi ja vesi. Kiehauta keskiläm­möllä. Keitä hiljalleen poristen noin 12 minuuttia.

3. Lisää voi ja jatka keittämistä välillä sekoittaen, kunnes seok­sesta tulee paksuhkoa, noin seu­raavat 12 minuuttia.

4. Lisää pähkinät ja keitä edel­leen hiljalleen poristen noin 8 minuuttia.

5. Nosta pannu liedeltä ja se­koita joukkoon sooda ja vanilja. Ole tarkkana tässä vaiheessa, sooda saa seoksen kuohahta­maan, siksi on tärkeää, että pais­tinpannu on iso ja korkeareunai­nen!

6. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Pa­loittele toffee ja nauti.

Katso myös: Key lime -fudge

Katso myös Kotiliesi.fi: Fudge

X