
Itse tehty toffee
Itse tehty toffee sopii kauniisti sellofaaniin pakattuna joulun makeimmaksi ruokalahjaksi. Pähkinät tuovat toffeeseen rousketta ja suutuntumaa.
Ainekset
Itse tehty toffee:
- 5 dl sokeria
- 2 1/2 dl tummaa tai vaaleaa siirappia
- 1 1/4 dl vettä
- 2 1/2 dl voita
- 300 g pähkinöitä maun mukaan
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Itse tehty toffee onnistuu helposti näin:
1. Peitä iso reunallinen uunivuoka leivinpaperilla.
2. Mittaa isoon korkeareunaiseen paistinpannuun sokeri, siirappi ja vesi. Kiehauta keskilämmöllä. Keitä hiljalleen poristen noin 12 minuuttia.
3. Lisää voi ja jatka keittämistä välillä sekoittaen, kunnes seoksesta tulee paksuhkoa, noin seuraavat 12 minuuttia.
4. Lisää pähkinät ja keitä edelleen hiljalleen poristen noin 8 minuuttia.
5. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon sooda ja vanilja. Ole tarkkana tässä vaiheessa, sooda saa seoksen kuohahtamaan, siksi on tärkeää, että paistinpannu on iso ja korkeareunainen!
6. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Paloittele toffee ja nauti.
Katso myös: Key lime -fudge
Katso myös Kotiliesi.fi: Fudge
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous