Reseptit

Juhlava lisäkesalaatti

Koristele juhlava lisäkesalaatti basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kerää jäävuorisalaattia tai muuta rapeaa salaattia
  • 1 kerä punasalaattia
  • 1 rasia rucolaa ja/tai vuonankaalia
  • 1 tuore kurkku
  • 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk basilikaöljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

kastike:

  • tomaattien säilöntäöljy
  • ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Näin valmistat lisäkesalaatin juhlavaan noutopöytään

  1. Huuhdo, kuivaa ja suikaloi jäävuorisalaatti ja punasalaatti.
  2. Huuhdo ja kuivaa rucola ja/tai vuonankaali. Voit käyttää myös valmiita salaattiseoksia.
  3. Huuhdo ja suikaloi kurkku.
  4. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Valuta tomaattikuutiot ja ota öljy talteen.
  6. Hienonna suurin osa basilikasta, mutta jätä muutamia kokonaisia lehtiä koristeeksi.
  7. Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.
  8. Sekoita kastikeaineet.
  9. Valuta kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erillisestä astiasta.
  10. Koristele juhlava lisäkesalaatti basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.
X