Juhlava lisäkesalaatti
Koristele juhlava lisäkesalaatti basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- 2 kerää jäävuorisalaattia tai muuta rapeaa salaattia
- 1 kerä punasalaattia
- 1 rasia rucolaa ja/tai vuonankaalia
- 1 tuore kurkku
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1 tlk basilikaöljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
kastike:
- tomaattien säilöntäöljy
- ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistat lisäkesalaatin juhlavaan noutopöytään
- Huuhdo, kuivaa ja suikaloi jäävuorisalaatti ja punasalaatti.
- Huuhdo ja kuivaa rucola ja/tai vuonankaali. Voit käyttää myös valmiita salaattiseoksia.
- Huuhdo ja suikaloi kurkku.
- Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Valuta tomaattikuutiot ja ota öljy talteen.
- Hienonna suurin osa basilikasta, mutta jätä muutamia kokonaisia lehtiä koristeeksi.
- Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.
- Sekoita kastikeaineet.
- Valuta kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erillisestä astiasta.
- Koristele juhlava lisäkesalaatti basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous