Reseptit

Juureskakku

Porkkanaa, lanttua ja juuresselleriä. Tässä ainekset maistuvaan juureskakkuun.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porkkanaa
  • 400 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 3 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Aseta vuoan pohjalle leivinpaperi-suikale. Lado juurespalat kerroksittain uunivuokaan. Sipaise juureskerrosten väliin juoksevaa rasvaa ja ripottele väleihin suolaa ja valkopippuria.

2. Paista kakkua 200 asteessa uunin keskitasossa 30 minuuttia, jotta se saa hieman väriä. Peitä vuoka foliolla ja anna kypsyä vielä tunnin ajan tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä.

3. Anna jäähtyä. Nosta juureskakku vuoasta ja lämmitä tarjolle tuotaessa.

X