Juurestacot
Juurestacot täytetään juureshöystöllä, jota maustaa kiinalainen makean suolainen hoisin-kastike. Jos haluat tacosta tuhdimman, lisää broileria tai papuja.
Ainekset
Juurestacot:
- 4-5 (300 g) naurista
- 4 (300 g) porkkanaa
- 1 (150 g) palsternakkaa
- 100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
- 1 ruukku korianteria
- 1 kesäsipuli
- 3 rkl öljyä
- 1/2 dl sushi-inkivääriä
- 3 rkl hoisin-kastiketta
- 2 rkl ruokosokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi:
- 4 tortillalettua
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- pecorino- tai parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Juurestacot tehdään helposti näin:
1. Kuori nauriit, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
2. Huuhtele sienet tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele sipuli, poista sen uloin kuori tarvittaessa ja viipaloi sipuli.
3. Paista kasviksia, sipulia ja sieniä öljyssä paistinpannussa, kunnes juurekset tuntuvat lähes kypsiltä mutta ovat vielä napakoita. Lisää joukkoon sushi-inkivääri, hoisinkastike, ruokosokeri, soija ja ripaus suolaa. Paista seosta vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon korianteri.
4. Lusikoi tortillalettujen päälle juurespaistosta ja ranskankermaa. Raasta päälle pecorinoraastetta. Kääräise rullalle. Nauti juurestacot heti.
Katso myös: Palsternakkapyörykkätaco
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvistacot
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous