Reseptit

Juurestacot

Juurestacot täytetään juureshöystöllä, jota maustaa kiinalainen makean suolainen hoisin-kastike. Jos haluat tacosta tuhdimman, lisää broileria tai papuja.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juurestacot:

  • 4-5 (300 g) naurista
  • 4 (300 g) porkkanaa
  • 1 (150 g) palsternakkaa
  • 100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 kesäsipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 dl sushi-inkivääriä
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi:

  • 4 tortillalettua
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • pecorino- tai parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Juurestacot tehdään helposti näin:

1. Kuori nauriit, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.

2. Huuhtele sienet tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele sipuli, poista sen uloin kuori tarvittaessa ja viipaloi sipuli.

3. Paista kasviksia, sipulia ja sieniä öljyssä paistinpannussa, kunnes juurekset tuntuvat lähes kypsiltä mutta ovat vielä napakoita. Lisää joukkoon sushi-inkivääri, hoisinkastike, ruokosokeri, soija ja ripaus suolaa. Paista seosta vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon korianteri.

4. Lusikoi tortillalettujen päälle juurespaistosta ja ranskankermaa. Raasta päälle pecorinoraastetta. Kääräise rullalle. Nauti juurestacot heti.

Katso myös: Palsternakkapyörykkätaco

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvistacot

X