Juustofondue
Fondueen voi dipata sekä kypsiä että raa’an rapsakoita kasviksia. Leipänä tässä perunarieskaa.
Ainekset
Juustofondue:
- 3 dl valkoviiniä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 tl maissitärkkelystä
- 500 g voimakkaita juustoja raasteena (esim. appenzeller, gruyére, emmental)
- ripaus muskottipähkinää
Lisäksi:
- maalaisleipää kuutioina
- kukkakaalinuppuja
- retiisejä
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan viini, sitruunamehu ja maissitärkkelys. Vispilöi seos tasaiseksi ja kuumenna kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen.
2. Laske lämpöä ja lisää juustoraasteet pienissä erissä hyvin sekoittaen.
3. Sekoita seos tasaiseksi, mausta muskottipähkinällä ja kaada fondue-pataan. Nosta pata liekin päälle, jotta seos pysyy juoksevana ja lämpimänä.
4. Kasta juustoon leipäkuutioita, seesamiperunoita, kukkakaalia ja retiisejä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous