Reseptit

Juustofondue

19.9.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Fondueen voi dipata sekä kypsiä että raa’an rapsakoita kasviksia. Leipänä tässä perunarieskaa.

Ainekset

Juustofondue:

3 dl valkoviiniä
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 tl maissitärkkelystä
500 g voimakkaita juustoja raasteena (esim. appenzeller, gruyére, emmental)
ripaus muskottipähkinää

Lisäksi:

maalaisleipää kuutioina
kukkakaalinuppuja
retiisejä

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan viini, sitruunamehu ja maissitärkkelys. Vispilöi seos tasaiseksi ja kuumenna kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen.

2. Laske lämpöä ja lisää juustoraasteet pienissä erissä hyvin sekoittaen.

3. Sekoita seos tasaiseksi, mausta muskottipähkinällä ja kaada fondue-pataan. Nosta pata liekin päälle, jotta seos pysyy juoksevana ja lämpimänä.

4. Kasta juustoon leipäkuutioita, seesamiperunoita, kukkakaalia ja retiisejä.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *