Reseptit

Juustofondue

Fondueen voi dipata sekä kypsiä että raa’an rapsakoita kasviksia. Leipänä tässä perunarieskaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustofondue:

  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 tl maissitärkkelystä
  • 500 g voimakkaita juustoja raasteena (esim. appenzeller, gruyére, emmental)
  • ripaus muskottipähkinää

Lisäksi:

  • maalaisleipää kuutioina
  • kukkakaalinuppuja
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan viini, sitruunamehu ja maissitärkkelys. Vispilöi seos tasaiseksi ja kuumenna kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen.

2. Laske lämpöä ja lisää juustoraasteet pienissä erissä hyvin sekoittaen.

3. Sekoita seos tasaiseksi, mausta muskottipähkinällä ja kaada fondue-pataan. Nosta pata liekin päälle, jotta seos pysyy juoksevana ja lämpimänä.

4. Kasta juustoon leipäkuutioita, seesamiperunoita, kukkakaalia ja retiisejä.

X