juustogratinoidut uunipersimonit
Reseptit

Juustogratinoidut uunipersimonit

Juustogratinoidut uunipersimonit sopivat sekä alkuruokasi viinietikkakastikkeella silatun salaatin kera tai jälkiruoaksi sellaisenaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustogratinoidut uunipersimonit

  • 4 persimonia
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia
  • pekaanipähkinöitä paahdettuina

Valmistusohje

Juustogratinoidut uunipersimonit tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa persimonit. Puolita ne kannasta kärkeen.

2. Aseta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Jos ne eivät meinaa pysyä pystyssä, leikkaa pyöreältä puolelta pieni pala pois.

3. Nypi parmesaaniraaste ja sinihomejuusto sekaisin, ja jaa seos persimonien pinnalle.

4. Gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

5. Rouhi paahdetut pekaanipähkinät ja ripottele rouhe uunista tulleille persimoneille.

6. Tarjoa juustogratinoidut uunipersimonit hieman jäähtyneinä.

Katso myös: Paahdetut persimonit ja kanelikerma

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimontartaletti

X