Reseptit

Kaali-kurpitsapiirakka ja puolukkashotti

16.10.2012 Teksti: Emma Suominen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Tässä piirakkaohjeessa ei käytetä juustoa, vaan täyte valmistetaan mehevistä kasviksista ja siemenistä. Puolukkashotti huuhtelee lopuksi paletin.

Ainekset

Kaali-kurpitsapiirakan pohja:

150 g margariinia (rasvaa 60 %)
2 dl perunamuusia tai perunasosejauhoa
4 dl ruisjauhoja
200 g maitorahkaa (0,4 % rasvaa)
2.5 rkl Kylmää vettä
1 tl suolaa

täyte:

200 g keräkaalia
200 g kurpitsaa
1 kpl keltasipuli
2 tl rypsiöljyä
1 tl currya
2 tl kuminansiemeniä
2 tl juustokuminaa
1 tl hunajaa
25 g kurpitsansiemeniä
1.5 tl suolaa
1 dl vettä
1 kpl kananmuna

Puolukkashotti:

100 g puolukoita
1 kpl omena
1 dl puolukkamehua

Valmistusohje

Kaali-kurpitsapiirakka ei juustoraastetta tai kermaa kaipaa – siitä pitävät huolen mehevä täyte, rapeat kurpitsansiemenet, rukiinen pohja ja raikas puolukkashotti.

1. Nypi sormin kylmä rasva, perunasose, ruisjauhot sekä suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka sekä kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle sekä reunoille ja esipaista pohjaa 12 minuutin ajan 210-asteisessa uunissa.
3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu kurpitsa karkealla terällä. Kuullota kaalia öljyssä miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa, kunnes se pehmenee.
4. Lisää lopuksi kurpitsaraaste sekä kaikki mausteet sekaan. Kaada vesi joukkoon ja hauduta vielä n. 10 minuuttia.
5. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja sekoita se seoksen joukkoon. Kaada kaali-kurpitsaseos piirakkapohjan päälle ja lisää pinnalle kurpitsansiemenet. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
6. Tee puolukkashotti. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarjoile piirakan kanssa.

Ohje: Alex Nurmi

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme