Reseptit

Kala-perunavuoka

Kala-perunavuokaan voit käyttää mitä vain vaaleita kalafileitä.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g vaaleita kalafileitä
  • ¾ tl suolaa
  • pieni nippu tilliä
  • pieni nippu ruohosipulia
  • muutama oksa kynteliä
  • 1 dl vettä
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa fileet ruodottomiksi, viipaloi ja ripota niille hiukan suolaa.

2. Hienonna tilli, ruohosipuli ja kynteli ja sekoita munamaito.

3. Öljyä vuoka ja lado ainekset kerroksittain vuokaan, ripauta kerroksille hiukan suolaa.

4. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä tunnin verran 200 asteessa. Vahdi, ettei pinta tummu loppuvaiheessa.

5. Tarkista kypsyys ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

1286 kJ (310 kcal) annos

X