Reseptit

Kalakastike

Kirjolohesta valmistettu kalakastike maistuu keitetyn pastan, perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kirjolohifileetä tai -suikaleita
  • 1 purjosipuli
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 2-2 ½ dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Leikkaa kirjolohifilee suikaleiksi tai kuutioiksi tai osta valmiiksi suikaloitua kalaa. Huuhdo, halkaise ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna kalapalat sekä purjosipuli pinnoitetussa pannussa tai kattilassa ja paista niitä pari minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen. Mausta mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla ja kaada ruokakerma joukkoon. Kiehauta kastike ja lisää hienonnettu tilli.

Tarjoa keitetyn pastan, perunoiden tai perunasoseen kanssa. Sose syntyy vaivattomimmin pakastetuista perunasoseaineksista.

X