Kalakukkoset
Kalakukkoset sopivat lounaaksi salaatin kylkeen tai vaikka välipalaksi. Varaa aikaa paistoon noin 15 minuuttia.
Ainekset
Taikina:
- 5 dl maitoa (tai vettä, laktoositon)
- ½ palaa hiivaa
- ½ tl mineraalisuolaa
- 5 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
täyte:
- 2-3 keitettyä munaa
- 300 g graavilohta tai 2 tlk (á 180 g) säilykelohta
- 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita tai riisi-ohraseosta
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
voiteluun:
- munaa
Valmistusohje
Kalakukkoset tehdään helposti näin:
- Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää mineraalisuola ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna munat. Paloittele graavilohi tai valuta ja paloittele säilykelohi. Sekoita keskenään kaikki täyteaineet ja mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa tanko kymmeneen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 15 senttiä.
- Nosta kunkin levyn päälle reilusti täytettä. Sulje kukkoset nipistelemällä reunat tiiviisti yhteen. Voitele kukkoset munalla ja paista niitä 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Pehmeät kalakukkoset maistuvat teen ja salaatin kanssa.
Laktoositon vaihtoehto:
Käytä taikinaan maidon sijaan vettä.
Katso myös. Lanttukukko
Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteiset karjalanpiirakat ja muut ihanat perinnepiirakat
Kommentit
Vooi ku oli oikein ihanaa ruokaa <3 Rakastan kalakukkoo! Mualiman paras ruoka!! Teen tätä ruokaa 24/7 <333
Kommentit
Vooi ku oli oikein ihanaa ruokaa <3 Rakastan kalakukkoo! Mualiman paras ruoka!! Teen tätä ruokaa 24/7 <333
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous