Reseptit

Kalamureke

Kalamureke valmistuu hauesta, kuhasta tai lohesta. Tarjoile valmis mureke perunoiden ja salaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g haukea, kuhaa tai lohta ruodottomana fileenä
  • 1.5 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 keltuaista
  • valkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • (tillisilppua)

Valmistusohje

1. Pidä kalafileet, munat ja kerma jääkaapissa murekkeen valmistamishetkeen asti. Mureke onnistuu parhaiten samanlämpöisistä aineksista.

2. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Lisää suola kalapaloihin ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.

3. Mausta kala pippurilla ja lisää keltuaiset. Pane seos monitoimikoneeseen. Käynnistä kone ja lisää koneen käydessä valkuaiset ja kerma. Pysäytä, kun massa on tasaista. (Lisää silputtu tilli.) Ota lusikallinen murekeseosta ja kypsennä mikrossa tai pannulla. Maista ja lisämausta tarvittaessa.

4. Voitele pitkänomainen tai pyöreä, noin litran vetoinen vuoka hyvin. Kaada murekeseos vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja alumiinifoliolla.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia. Anna murekkeen asettua hetki ennen kumoamista. Koristele mureke tillillä ja kapriksella. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, sitruunakastiketta ja vihreää salaattia.

X