Kalapuikot, perunamuusia ja pikkelöityä raparperia
Itse tehdyt kalapuikot ja muusi maistuvat aivan ihanalle. Raikkautta annokseen tuo rapsakka pikkelöity raparperi!
Ainekset
- 700 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. punakampelaa)
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2-3 dl pankojauhoja
- voita ja öljyä paistamiseen
Muusi:
- 800 g jauhoisia perunoita
- 50 g voita
- 1-1 1/2 dl maitoa
Pikkelöity raparperi:
- 4 dl raparperia ohuina viipaleina
- 1/4 dl väkiviinaetikkaa
- 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl vettä
- ripaus suolaa
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin raparperi. Laita kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja ravista maut sekaisin. Jätä tekeytymään.
2. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi kiehuvassa vedessä. Kaada keitinvesi melkein kokonaan pois ja murskaa perunat perunasurvimella. Lisää joukkoon ripaus suolaa, voi sekä maito. Survo tasaiseksi muusiksi.
3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla, puolita ne pituussuunnassa ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Mittaa kolmelle syvälle lautaselle jauhot, kananmunat ja pankojauhot. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Kääntele kalafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
4. Paista kalapuikot voin ja öljyn seoksessa kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoile muusin ja pikkelöidyn raparperin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous