Reseptit

Kalasalaatti

Kalasalaatti saa hedelmäistä makeutta pannulla karamellisoiduista omenalohkoista ja rousketta paahdetuista pekaanipähkinöistä. Voit käyttää salaattiin melkein mitä kalaa tahansa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalasalaatti

  • 2-3 punaista omenaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia
  • 2 prk (à 125 g) sardiineja
  • 1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä

Kastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Lohko omenat. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää hunaja ja omenat. Paista omenalohkoihin kaunis paistopinta.

2. Revi tammenlehväsalaatti haarukkapaloiksi. Jaa salaatti ja pinaatti lautasille. Lisää päälle omenat.

3. Paahda pekaanipähkinät nopeasti kuumalla paistinpannulla ja lisää lautasille.

4. Nostele salaatille vielä valutetut sardiinit.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viimeistele kalasalaatti kastikkeella.

Vinkki! Voit käyttää salaattiin myös muita kaloja kuten yli jäänyttä uunikalaa, villikalasäilykettä tai tonnikalaa.

Katso myös: Savulohi-fenkolisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohisalaatti

X