Kalasalaatti
Kalasalaatti saa hedelmäistä makeutta pannulla karamellisoiduista omenalohkoista ja rousketta paahdetuista pekaanipähkinöistä. Voit käyttää salaattiin melkein mitä kalaa tahansa.
Ainekset
Kalasalaatti
- 2-3 punaista omenaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 ruukku tammenlehväsalaattia
- 2 prk (à 125 g) sardiineja
- 1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä
Kastike
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijoninsinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1 dl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
1. Lohko omenat. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää hunaja ja omenat. Paista omenalohkoihin kaunis paistopinta.
2. Revi tammenlehväsalaatti haarukkapaloiksi. Jaa salaatti ja pinaatti lautasille. Lisää päälle omenat.
3. Paahda pekaanipähkinät nopeasti kuumalla paistinpannulla ja lisää lautasille.
4. Nostele salaatille vielä valutetut sardiinit.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viimeistele kalasalaatti kastikkeella.
Vinkki! Voit käyttää salaattiin myös muita kaloja kuten yli jäänyttä uunikalaa, villikalasäilykettä tai tonnikalaa.
Katso myös: Savulohi-fenkolisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous