10.8.2017

Kalastajan kirkas kesäkeitto

Teksti: Metsästys ja kalastus -lehti Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kesäkeitto kuuluu satokauden alkuhuumaan ja silloin savustettu kala rikastaa keiton.

Ainekset

8 dl vettä
1 kevätsipuli pilkottuna
1 pieni kukkakaali
12 uutta perunaa
4 pientä porkkanaa
2 dl herneenpalkoja
1 puntti tilliä
1 kala kuten pieni siika ruodotto- maksi perattuna
50 g voita
1 tl sitruunatimjamia
1/4 tl mustapippuria
tarvittaessa suolaa

Valmistusohje

Kuumenna vesi, lisää pestyt perunat kokonaisina sekä paloitellut raaputetut porkkanat ja pienityt kukkakaalit sekä pilkottu kevätsipuli. Anna kiehua kymmenen minuuttia. Lisää kokonaiset herneenpalot. Kiehauta. Mausta keittopohja tillisilpulla ja voilla. Lisää paloiteltu ja ruodottomaksi siivottu kala. Anna kuumentua viisi minuuttia. Tarkista suolaisuus ja mausta liemi yrtein ja pippurein.

Kesäiset kalakeitot syntyvät myös näillä ohjeilla:

kultainen ahvenkeitto

Kultainen ahvenkeitto

fiini ahvenkeitto

Fiini ahvenkeitto

kesäinen kalakeitto

Kirkaslieminen kalakeitto

Kotiliesi.fi: Keväinen kalakeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi