Reseptit

Kalkkunapihvit kasvisten kera

Kalkkunapihvit maistuvat couscousin, riisin tai täysjyvänuudelien kanssa tarjoiltuna.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 2 (eriväristä) paprikaa
  • 2-3 kevätsipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl öljyä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 4 kalkkunan sisäfileepihviä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • mineraalisuolaa ja rouhittua rosee- tai mustapippuria
  • sitruunaviipaleita
  • tuoreita yrttejä ja/tai rucolaa tai vuonankaalia

Valmistusohje

Kuori ja lohko punasipuli. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja hienonna kevätsipulit. Huuhdo kirsikkatomaatit.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää punasipuli, paprikat sekä kevätsipulit ja paista niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Lisää kirsikkatomaatit ja mausta kasvikset maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Siirrä kasvikset syrjään.

Puhdista pannu ja kuumenna siinä uudelleen öljyä. Lisää kalkkunan sisäfileepihvit ja ruskista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta pihvit paprikajauheella sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja rosee- tai mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja kypsennä pihvejä silloin tällöin käännellen 2–3 minuuttia molemmilta puolilta.

Kuumenna kasvikset tarvittaessa uudelleen ja nosta ne tarjolle. Nosta pihvit päälle. Koristele annokset sitruunaviipaleilla, yrteillä ja/tai rucolalla tai vuonankaalilla.

Voit tarjota lisäkkeenä myös couscousia tai täysjyvänuudeleita tai -riisiä.

X