Reseptit

Kananpoikaa Valbonnen tapaan

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pulska broileri
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 2 luomusitruunaa
  • nippu tuoretta timjamia
  • 2 dl provencelaisia mustia oliiveja
  • 4 kokonaista valkosipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Pyyhkäise lintu kuivaksi. Hiero öljyllä broilerin pinta, mausta suolalla ja pippurilla sisältä sekä päältä. Viipaloi sitruunat niin, että viipaleet jäävät toisiinsa kiinni pohjasta. Pane puolet timjamista ja toinen sitruuna broilerin vatsan sisään. Sido broilerin koivet yhteen ja pane koipien väliin loput timjaminoksat.

2. Levitä oliivit uunivuoan pohjalle. Leikkaa valkosipuleista pois lakki ja valuta sisään oliiviöljyä. Pane valkosipulit nurinpäin uunivuoan pohjalle broilerin viereen. Pane vuokaan myös toinen öljyllä sivelty sitruuna ja kaada vuoan pohjalle valkoviiniä.

3. Kypsennä broileria 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele lintua viiniliemellä silloin tällöin kypsennyksen aikana. Tarjoa broilerin kanssa uunissa paistettuja lohko- tai maalaisranskanperunoita.

X