Reseptit

Kantarelleilla täytetty uunisiika

Sienillä ja tuorejuustolla täytetty uunisiika on huippumehevää. Tarjoa lisänä keitettyjä tai öljyllä siveltyjä, uunissa paistettuja pieniä siiklejä. Jos paistat perunat uunissa, varaa kypsymiseen aikaa puolisen tuntia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 siika (noin 600 g) suomustettunaja fileoituna
  • suolaa
  • pippuria
  • 75 g kantarellituorejuustoa
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 3 dl kantarelleja
  • voita

Valmistusohje

 

1. Silppua kantarellit ja paista silppu voissa kypsäksi. Anna jäähtyä.

2. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Levitä tuorejuusto toiselle fileistä. Lisää päälle tilli ja kantarellisilppu. Paina päälle toinen siikafilee. Kypsennä siikaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa keitettyjen tai uunissa paistettujen perunoiden ja tomaattien kanssa.

X