Reseptit

Kantarelleilla täytetty uunisiika

8.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 siika (noin 600 g) suomustettunaja fileoituna
suolaa
pippuria
75 g kantarellituorejuustoa
3 rkl silputtua tilliä
3 dl kantarelleja
voita

Valmistusohje

Sienillä ja tuorejuustolla täytetty uunisiika on huippumehevää. Tarjoa lisänä keitettyjä tai öljyllä siveltyjä, uunissa paistettuja pieniä siiklejä. Jos paistat perunat uunissa, varaa kypsymiseen aikaa puolisen tuntia.

1. Silppua kantarellit ja paista silppu voissa kypsäksi. Anna jäähtyä.

2. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Levitä tuorejuusto toiselle fileistä. Lisää päälle tilli ja kantarellisilppu. Paina päälle toinen siikafilee. Kypsennä siikaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa keitettyjen tai uunissa paistettujen perunoiden ja tomaattien kanssa.