Kantarelli-sinihomejuustopiirakka
Tämän kantarelli-sienipiirakan juju on rapeassa pohjassa, johon lisätään jauhettuja kurpitsansiemeniä.
Ainekset
POHJATAIKINA:
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kurpitsansiemeniä murskattuina
- 1 rkl kylmää vettä
täyte
- 1 pkt pekonia
- 500 g kantarelleja
- 2 kesäsipulia
- 1-2 rkl voita
- 200 g smetanaa
- 100 g sinihomejuustomurua
- 1/4 tl cayennepippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja kurpitsansiemenet. Lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Suikaloi pekoni, puhdista kantarellit (paloittele isoimmat) ja hienonna kesäsipulit.
3. Laita sienet kuumenevalle paistinpannulle ja haihduta neste pois. Lisää pekoni ja paista niin, että rasva alkaa sulaa ja pekoni hiljalleen rapsakoitua. Lisää sipuli ja paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää pannulle tarvittaessa 1–2 rkl voita. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon smetana, sinihomejuusto, cayennenpippuri sekä ripaus suolaa.
4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Makoisat sienipiirakat leivot myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous